Etsi
  • Tiia Savelius

Kontrollikäden menetys

No niinhän siinä kävi, että menin kaatumaan oman käteni päälle palkkatyössä (LTO:na) lasten kanssa jalkapalloa pelatessa, ja nyt on kyynärnivel murtunu. Ottaa aivoon ihan huolella, mutta oon kovasti yrittänyt löytää asiasta positiivisia puolia.


- Se oli vasen käsi, eli se jolla painetaan ctrl:ää ja kannetaan ämpäriä. Jos en kanna ämpäriä, enkä painele kauheasti CTRL+Z, tuun selviimään tästä. Mut kaikki, ketkä tekee töitä vähänkään tietokoneella, ymmärtää kuinka syvältä on, jos "kontollikäsi" ei oo toiminnassa.

- Tää tekee monista arjen toiminnoista "hitusen" haastavaa, kuten pukemisesta, koirien ulkoiluttamisesta, hygieniasta huolehtimisesta ja ruuanlaitosta, mutta se oli se vasen käsi! Jos ois ollu oikea, niin tarviisin tyyliin henkilökohtaista avustajaa tässä vaiheessa.

- Uskon, toivon ja suunnilleen rukoilen, että syyskuun puolivälin jälkeen käsi on sen verran hyvä, että pystyn palaamaan täysiä palkkatyön pariin. Oikeella kädellä pystyn kuitenki vähän tekemään firman töitä (mitä saa koneella tehtyä), hidastaa kyllä, mutta ei ihan täysin estä!

- Murtumakohta on niin siisti, että sitä ei kuulema tarvihe kipsata, ja sitä saa liikuttaakin sen verran mitä kipuilu antaa myöten. Kantoliinaa pitää käyttää liikenteessä ollessa, ettei kättä joudu kannattelemaan itse, mutta ei kuiten ihan täysin liikkumatta tarvi pitää. Autolla ajaminen onnistuu joten kuten, joskin vältän sitä ihan muun liikenteen turvallisuuden takia. Ei meinaa käänny ratti eikä vilkku välähä ihan normaaliin tahtiin, ja kaikkia kontrollilaitteita rattia lukuunottamatta joutuu käyttämään yhdellä kädellä.


Eniten ottaa aivoon siksi, että oon just pääsemässä vauhtiin ihan kaiken osalta, ja mulla oli tarkoitus lanseerata syyskuun puolivälissä pari-kolme uutta tuotetta. Nyt pitää ihan tosissaan katsoa, että mitä saan tehtyä vai saanko mitään. Ensi viikolla ois ollu marjaviikko koulussa, mutta koska mulla ei ole nyt mitään asiaa maastoon kaatumisvaaran takia, jää se viikko varmaankin välistä. Mie en ole ikinä eläessäni ollu näin pitkällä lomalla, en vapaaehtosella enkä saikulla. Kahden päivän saikuttamisen perusteella voin jo kertoa, että tää ei oo yhtään mun juttu. Välillä meinaa päästä itku pelkästä turhautumisen määrästä, kun ei vaan onnistu tekemään yksinkertaisiakaan asioita kunnolla. Murtuman takia määrätyt kipulääkkeet pistää väsyttämäänkin, niin tulee nukuttua päikkäreitäkin ihan ylimäärästä.


Mutta, mie yritän pitää mielialan korkealla ja saada edes jotain aikaseksi. Mutta on nämä saikkupäivät vaan pitkiä päiviä, huh huh.kontollikäsi vammautuneena40 katselukertaa
Tibby's Design.png
Luontoyrittäjyysverkoston_logo.jpg

Kolari, Finnish Lapland

biestudioinfo@gmail.com

+358 45 3293429

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle